Govor

Hvala, kolega Bakovič.

Prehajamo sedaj na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O DOLOČITVI UKREPOV ZA VISOKO RAVEN INTEROPERABILNOSTI JAVNEGA SEKTORJA V UNIJI.

Gradivo k 3. in 4. točki dnevnega reda smo torej prejeli od Vlade, 25. januarja 2023 na podlagi prvega odstavka 4. člena in k 5. točki pa na podlagi tretjega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Skrajni rok za obravnavo gradiva k 3. točki v Državnem zboru je danes. Gradivo zanje je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo kot matičnem delovnem telesu, slednji ga je obravnava na 8. seji, 1. februarja 2023 in sprejel mnenje, ki smo ga prejeli.

Tako, sedaj bom prosil… Vidim, da je z nami državni sekretar dr. Miroslav Kranjc, na Ministrstvu za digitalno preobrazbo, da nam predstavi predlog uredbe in še zlasti predlog stališča Republike Slovenije.

Državni sekretar, izvolite.