Govor

Spoštovani članice in člani komisije, lepo pozdravljeni, lepo dobro jutro! Spoštovani ostali vabljeni gostje, lep dober dan tudi vam! Pričenjam torej 5. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

Obveščam vas, da so zadržani in da se seje ne more udeležiti, aha, samo en član, ki se je opravičil, to je gospod Jani Prednik. Na seji pa nihče ne sodeluje kot nadomestni član oziroma nadomestna članica komisije.

S sklicem ste prejeli dnevni red seje komisije in tudi, ker v poslovniškem roku ni bilo nobenih dodatnih predlogov za samo spremembo, je določen dnevni red seje takšen kot je bil predlagan s samim sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - REVIZIJSKO POROČILO RAČUNSKEGA SODIŠČA Z NASLOVOM RAČUNOVODSKI IZKAZI IN PRAVILNOST POSLOVANJA ZAVODA ZA POKOJNINSKO IN INVALIDSKO ZAVAROVANJE SLOVENIJE ZA LETO 2020.

Komisija revizijsko poročilo z dne 23. 11. 202, ki je objavljeno tudi na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem, obravnava na podlagi 39. člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki smo vabili Računsko sodišče, gospo Jano Ahčin, gospoda Marjana Papeža, generalnega direktorja Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, Računsko sodišče Republike Slovenije in tudi Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Za besedo za uvodno predstavitev revizijskega poročila dajem predstavnici Računskega sodišča. Prosim.