Govor

Mislim, hvala lepa za besedo.

Saj ne vem, ne znam oblikovati zares proceduralno zdajle. Ampak rekla bi samo to, da je mogoče z novo predsednico nastopil čas, da se pač malo lepše obnašamo vsi poslanci in poslanke med sabo, da kultiviramo naš dialog in da dvignemo ugled Državnega zbora v celoti, ki ni bil ravno na zavidljivi ravni, morda tudi zato, ker prej predsedniki niso bili mogoče dovolj odločni pri nekaterih zadevah.

Tako da, jaz mislim, da si vsi skupaj moramo prizadevati in v tem smislu tudi razumeti prizadevanja predsednice, da želi neko, nek, nek drug nivo vzpostaviti. In morda zato izstopa, morda se zdi komu ekscesna, ampak vendarle, dejstvo je, da je naredila nek preboj v javnosti, ki prej ni bil zaznan in ni bil viden. In da, v tem smislu izrekam podporo.

Vse nas pa naprošam, vključno samo s sabo, da se poskušamo res čim bolj kultivirati v medsebojnih dialogih, ki, saj se ne rabimo strinjati, ampak dajmo držati nek nivo.

In v tem smislu sem, sem vesela, no, da je podpredsednica to zaznala. Nisem pričakovala sicer, da je to zaznala včeraj, ampak očitno so poslanke in poslanci večih Poslanskih skupin to včeraj zaznali in predsednico o tem dogajanju obvestili, tako da, toliko.

Ne znam pa oblikovati proceduralnega predloga, razen to, da se dajmo vsi skupaj mogoče zavedati enih stvari.