Govor

Najlepša hvala.

Bom podala proceduralni predlog, najprej pa bi se zahvalila vsem podpredsednikom, in sicer gospe Meiri Hot, Danijelu Krivcu in Nataši Sukič ki so redno sejo Državnega zbora vodili brez ekscesov in brez raznih, bom rekla, odstopanj od vodenja in od poslovnika. Najlepša hvala še enkrat.

To, kar je bilo danes pred začetkom uradnega dela seje, gospa predsednica, je ponovno zloraba funkcije predsednice Državnega zbora. Jaz bi pričakovala, da se to ureja na način, kot je praksa in kot je pravilno. Torej, če je bilo karkoli narobe včeraj na seji za Odbora za gospodarstvo, če so bile izrečene različne žalitve poslanca do poslanca ali karkoli, potem pričakujem, da bo na to odreagiral takoj poslanec, ki je bil prizadet v razpravi ali kakorkoli drugače, da bo na to odreagirala tudi Poslanska skupina, tako kot je Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke odreagirala na vodenje različnih oziroma predsednikov Odbora za delo, predsednikov Odbora za pravosodje in tako naprej, in da se to obravnava po postopkih, ki so v praksi, kot ste sama omenila.

In nikoli do sedaj nikjer ni bilo poimensko izrečeno kdo bo obravnavan na kakršnikoli komisiji, ne vem, na etičnem kodeksu ali kjerkoli drugje. Tako da, prosim, predsednica Državnega zbora, da prenehate z izkoriščanjem oziroma ja, izkoriščanjem vaše funkcije, in da še enkrat, ponovno, začnete opravljati funkcijo predsednice Državnega zbora, tako kot se pritiče tej funkciji. Z vašim ciničnim in sarkastičnim pogledom, namreč zdaj, tudi ta trenutek, kažete kakšen je vaš odnos do vseh poslancev tukaj.

Še enkrat, če je bilo včeraj kaj karkoli narobe, prosim, da se to pisno seveda sproži, da se sproži na vseh komisijah, če je tako mnenje Poslanske skupine ali dotičnega poslanca. In prosim, da končate s tem, kar delate, torej izkoriščate, izrabljate funkcijo predsednice Državnega zbora za osebna obračunavanja s Poslansko skupino SDS in s posameznimi poslanci v Državnem zboru.

Najlepša hvala.