Govor

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci, gospe in gospodje! Preden formalno začnemo sejo, vas obveščam, da sem dobila s strani več poslancev pritožb pritožbe glede dela včerajšnje seje Odbora za gospodarstvo, in sicer je bila s strani poslanca Poslanske skupine SDS, gospoda Breznika, izrečena, po mojem osebnem prepričanju, tako huda žalitev poslanki Poslanske skupine Levica Nataši Sukič, da bom zadevo predala etični komisiji oziroma kolegiju predsednice, da se zadeva obravnava po etičnem kodeksu. Začenjam 19. izredno sejo Državnega… / oglašanje iz dvorane/ Nismo še začeli seje, gospa Godec, nimata proceduralnega. Začenjam 19. izredno sejo Državnega zbora, ki sem jo sklicala na podlagi prvega odstavka 58. člena in drugega odstavka 60. člena poslovnika.

Obveščena sem, da se današnje seje ne morejo udeležiti naslednje poslanke in poslanci: Miha Kordiš, Anja Bah Žibert, Suzana Lep Šimenko, dr. Anže Logar, Dušan Stojanovič do 16. ure, Felice Žiža do 16.30, mag. Karmen Furman, Lucija Tacer od 11. do 12. ure, mag. Rastislav Vrečko, Vera Granfol, Janez Cigler Kralj, Jožef Horvat od 16. ure dalje, mag. Meira Hot do 13. ure, Predrag Baković, Aleš Rezar in Janez Magyar.

Na sejo sem vabila predstavnike Vlade. Vse prisotne lepo pozdravljam!

Prehajamo na določitev dnevnega reda 19. izredne seje Državnega zbora. Predlog dnevnega reda ste prejeli v torek, 4. oktobra, s sklicem seje. O predlogu dnevnega reda bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena poslovnika. Predlogov za širitev nisem prejela, zato zboru predlagam, da za današnjo sejo določi dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na odločanje. Prosim vas, da preverite delovanje svojih glasovalnih naprav. Glasujemo. Navzočih je 73 poslank in poslancev, za je je glasovalo 72, proti nihče.

(Za je glasovalo 72.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je dnevni red 19. izredne seje Državnega zbora določen.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – DRUGA OBRAVNAVA…

/ oglašanje iz dvorane/ Izvolite, proceduralno.