Govor

Najlepša hvala, predsedujoči. Mogoče se bom v svoji razpravi malo reflektiral pa naslonil na današnji cel dan; tako naj mi bo to oproščeno, malce se referirati na izredno sejo parlamenta.

Najprej to, kar smo tu slišali. Jaz sem zaznal danes večkrat pri opozicijskih poslancih, da iščejo neko razpoko med premierjem pa med ministrom za zdravje. Pa jaz pravim, kar iščite, ker je tratite čas na tem, da iščete tam razpoko, pa da kolega Hoivika skrbi, da se je Robert Golob, premier, osebno angažiral pri tej zgodbi. Kar tratite čas pri tem, ker ta vez med ministrom za zdravje in premierjem je res izjemno trdna, mislim, da vsi koalicijski poslanci, sploh poslanci Svobode, to izrazito vidimo. In ne skrbite, ministru se ne bo zalomilo pri iskanju glasov Poslanske skupine Svoboda, kakor je bilo prej povedano, ne bo nobenega problema. Danes, minister, vam moram res čestitati za cel dan. To, kar ste v tej razpravi povedali po sedemurni razpravi na prejšnji seji, en globok poklon in klobuk dol za vse to.

Torej, to predstavitev, ki smo jo slišali, je prej kolega Hoivik pravilno povedal, jaz slišim tretjič v tej obliki, verjetno sem jo slišal prej že v nekih prejšnjih ali pa še manj dodelanih verzijah. In vsakič, ko vas poslušam, spoštovani minister, mi je bolj jasen koncept tega, kar delate. Vsakič ko vas poslušam, vidim, kako široka in kako kompleksna je reforma, ki ste si jo zastavili, kako o njej razmišljate, in iz dneva v dan bolj podpiram to, kar ste naredili, in to, kar ste danes predstavil.

Videli in slišali smo danes veliko korektnih razprav opozicije, veliko pa tudi pokroviteljskih razprav opozicije o našem ministru. In včasih sem imel občutek, kot da ste učili ministra o tem, kaj je zdravstvo, kot da jaz zdajle začnem Dončića učiti košarko igrati. To je bilo nedostojno v nekih trenutkih. Meni je bilo že na momente smešno, ampak minister je stoično sedel, poslušal in argumentirano, koncizno odgovarjal na vse. Še enkrat, minister, vsa čast za danes in samo tako naprej, Svoboda je za vami.