Govor

Spoštovane in spoštovani! Nadaljujemo prekinjeno 13. sejo Odbora za zunanjo politiko.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – VPRAŠANJA IN POBUDE ČLANOV ODBORA ZA ZUNANJO POLITIKO.

Ta točka je uvrščena na dnevni red rednih sej Odbora za zunanjo politiko na podlagi prvega odstavka 3. člena Zakona o zunanjih zadevah.

Tako kot običajno vas tudi tokrat obveščam, da lahko poslanka oziroma poslanec na seji postavi največ dve ustni vprašanji, možno je tudi dopolnilno vprašanje poslanca, ki lahko traja največ dve minuti, dopolnitev odgovora predstavnika Vlade pa lahko traja največ tri minute. Zbrali bi tako po ustaljeni praksi sklop vprašanj, potem pa bi besedo za odgovore predali državnemu sekretarju Ministrstva za zunanje zadeve, gospodu Marku Štucinu.

Tako vam dajem besedo. Želi kdo besedo? Vidim, da ni interesa, zato zaključujem to točko dnevnega reda in se gospodu državnemu sekretarju lepo zahvaljujem za sodelovanje.

Prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O RATIFIKACIJI KONVENCIJE SVETA EVROPE O DOSTOPU DO URADNIH DOKUMENTOV.

Predlog zakona je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora z dne 9. 12. 2022. 3. januarja 2023 pa sta prejeli mnenje Zakonodajno-pravne službe, ki k predlogu zakona ni imela pripomb.

Pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo o tem predlogu.

Želi predlagatelj zakona podati dopolnilno obrazložitev? Gospod Jure Trbič, državni sekretar Ministrstva za javno upravo, izvolite.