Govor

Hvala lepa.

Še kdo želi besedo? Če ne, dovolite, da bi jaz podal odgovor na obe vprašanji.

Prvič, zakaj to sprejemamo danes. Nekako naša odločitev je bila, bom rekel, Poslanske skupine italijanske in madžarske narodne skupnosti, da tega programa ne bomo sprejemali na ustanovni seji, ker mislim, da s tem nismo naredili nič narobe. Torej, delo zaradi tega nemoteno poteka, to je druga seja komisije.

Kar se pa dogovora tiče, potekajo usklajevanja. Sicer to ni zdaj, bom rekel, točka dnevnega reda, ampak usklajevanja potekajo in verjamem, da se bodo tudi kmalu zaključila in bo do tega dogovora med poslancema, ne pa med komisijo in Vlado, tudi prišlo.

Želi še kdo mogoče postaviti kakšno vprašanje? Če ne, bi predlagal, da sprejmemo… Zaključujem razpravo.

Ugotavljam, da se je komisija seznanila s Predlogom programa in načinom dela Komisije za narodni skupnosti za mandatno obdobje 2022-2026.

Glede na razpravo predlagam, da komisija sprejme naslednji sklep k 1. točki dnevnega reda, in sicer: Predlog programa in načina dela Komisije za narodni skupnosti za mandatno obdobje 2022-2026. Komisija za narodni skupnosti potrjuje in sprejema Predlog programa in načina dela Komisije za narodni skupnosti za mandatno obdobje 2022-2026. Glasujemo. Navzočih je… članic in članov, za je glasovalo 15, nihče proti.

(Za je glasovalo 15.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem končujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na združeni 2. IN 3. TOČKO DNEVNEGA REDA – PROGRAM SPODBUJANJA GOSPODARSKE OSNOVE ITALIJANSKE IN MADŽARSKE NARODNE SKUPNOSTI ZA OBDOBJE 2021-2024 TER PROGRAM SPODBUJANJA GOSPODARSKE OSNOVE MADŽARSKE IN ITALIJANSKE NARODNE SKUPNOSTI ZA OBDOBJE… dejansko za isto obdobje oziroma ki se tudi delno že izvaja.

Kot gradivo k tema točkama ste prejeli gradivo s strani italijanske narodne skupnosti in madžarske narodne skupnosti, ki smo ga objavili na spletni klopi.

Besedo najprej dajem predstavniku Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, državnemu sekretarju, gospodu mag. Dejanu Židanu. Izvolite, gospod.