Govor

Najlepša hvala za odgovor. Upam, da sta bila zadovoljna.

Še želi kdo? Vidim, da ne.

S tem bom zaključil razpravo.

Na glasovanje dajem predlog stališča Republike Slovenije, ki se glasi:

Republika Slovenija pozdravlja predlog uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi uredb številka 260/2012 in EU 2021/1230 glede takojšnjih kreditnih prenosov v evrih, ki predstavlja nadaljnji razvoj enotnega območja plačil v evrih, glavni namen zakonodajnega predloga je vsem državljanom in podjetjem, ki imajo plačilni račun v Evropski uniji omogočiti izvajanje takojšnjih kreditnih prenosov v evrih. Prav tako je cilj predloga zagotoviti, da bodo takojšnji kreditni prenosi v evrih cenovno dostopni, varni in izvedeni brez ovir po celotni Evropski uniji. Republika Slovenija bo v postopkih sprejemanja predloga uredbe podprla rešitve, ki bodo zasledovale zastavljene cilje in bodo uravnotežene z vidika uporabnikov in ponudnikov plačilnih storitev.

Torej, to je sedaj stališče. Tako sedaj pričenjamo z glasovanjem.

Glasujemo. Za je glasovalo 15, proti nihče.

(Za je glasovali 15.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je stališče prejeto.

S tem končujem 2. točko dnevnega reda.

Sedaj prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA - ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA EKONOMSKE IN FINANČNE ZADEVE V BRUSLJU, 17. JANUARJA 2023.

Gradivo k točki dnevnega reda smo prejeli od Vlade, 12. januarja 2023, na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Sedaj bom ponovno prosil državno sekretarko, gospo Nikolino Prah, da nam predstavi izhodišča za udeležbo slovenske delegacije na zasedanju sveta.

Izvolite, še enkrat.