Govor

Hvala lepa. Želi kdo razpravljati? Nihče. Torej ne bo razprave. In dajem na glasovanje sklep: Predlog zakona o pomoči za zagotovitev večje letalske povezljivosti se obravnava po nujnem postopku.

Glasujemo. Kdo je za? (Poslanska skupina Svoboda, SD in Levica in poslanec narodne skupnosti.) Je kdo proti? (Poslanska skupina SDS.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

In s tem zaključujem to točko.

Naslednja točka na dnevnem redu je DOGOVOR O SKLICU IZREDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA.

Kot gradivo k tej točki ste prejeli zahtevo skupine poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec za sklic izredne seje Državnega zbora. In v zvezi s sklicem 31. izredne seje predlagam sledeče, predlog dnevnega reda je določen z zahtevo in se glasi: Predlog priporočila za takojšnje reševanje katastrofalnih razmer v zdravstvu. Datum seje bi bil v sredo, 25. januarja, ob 12. uri do zaključka seje. Najava časa za razpravo za poslanske skupine ena točka po tretjem odstavku 67. člena Poslovnika, do 15 minut za dopolnilno obrazložitev predlagatelja predloga priporočila, to je skupina poslancev s prvopodpisano Jelko Godec in do 60 minut za razpravo predlagatelja ter do 15 minut za predstavitev mnenja Vlade ter do 60 minut za razpravo Vlade.

Če želi kdo besedo, odpiram razpravo. Nihče, torej ne bomo razpravljali. In dajem na glasovanje sklep: Poslanske skupine k točki dnevnega reda 31. izredne seje Državnega zbora najavijo čas v skladu s tretjim odstavkom 67. člena Poslovnika zbora.«

Glasujemo. Kdo je za? (Soglasno.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Na glasovanje dajem sklep: Predlagatelj predloga priporočila, skupina poslancev s prvopodpisano Jelko Godec, ima za dopolnilno obrazložitev na voljo do 15 minut, za razpravo pa do 60 minut, Vlada ima za predstavitev mnenja Vlade na voljo do 15 minut, za razpravo pa do 60 minut.

Glasujemo. Kdo je za? (Soglasno.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Predlagam, da odločamo še o sklepu, s katerim bi matičnemu delovnemu telesu, to je Odboru za zdravstvo, izjemoma omogočili delo po 22. uri, če bi bilo to potrebno. In zato dajem na glasovanje naslednji predlog sklepa: Odbor za zdravstvo lahko za obravnavo zadeve iz predloga dnevnega reda 31. izredne seje Državnega zbora po potrebi zaseda tudi po 22. uri.

Glasujemo. Kdo je za? (Poslanske skupine SD, Levica, Svoboda in poslanec narodne skupnosti.) Je kdo proti? (Poslanski skupini Nova Slovenija in SDS.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

In s tem zaključujem to točko.

Naslednja točka je DOGOVOR O PRIPRAVI SKLICA 6. REDNE SEJE DRŽAVNEGA ZBORA, ta se bo začela v ponedeljek, 23. januarja 2023.

Najnovejše gradivo k tej točki ste danes prejeli. In odpiram razpravo, če kdo želi razpravljati. Nihče. Razprave ne bo in bom v skladu z dogovorom pripravila sklic 6. seje Državnega zbora.

Preden pa zaključim to točko, pa predlagam, da odločamo še o sklepu, s katerim bi matičnima delovnima telesoma, Odboru za gospodarstvo in Odboru za finance izjemoma zopet omogočili delo po 22. uri, če je bilo to potrebno za pripravo predlogov zakonov po nujnem postopku, ki so uvrščeni na dnevni red 6. redne seje Državnega zbora. In tako na glasovanje dajem naslednji predlog sklepa: Matični delovni telesi lahko za obravnavo predlogov zakonov po nujnem postopku iz predloga dnevnega reda 6. seje Državnega zbora po potrebi zasedata tudi po 22. uri.

Glasujemo. Kdo je za? (Poslanske skupine Svoboda, SD, Levica in poslanec narodne skupnosti.) Je kdo proti? (Poslanski skupini Nova Slovenija in SDS.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet in s tem zaključujem to točko.