Govor

Lepo dobro jutro. Zdaj pa smo vsi, kajne.

Začenjam 30. sejo Kolegija predsednice Državnega zbora in vas vse lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da ste bili včeraj, to se pravi, 12. januarja, obveščeni o širitvi dnevnega reda seje Kolegija z dvema novima točkama, in sicer, predlog za obravnavo predlogov zakona po nujnem postopku in dogovor o sklicu izredne seje Državnega zbora in novem gradivu k 1., 2. in 3. točki dnevnega reda. Danes pa ste prejeli še novo gradivo k a1 in 1. točki dnevnega reda.

Obveščam vas še o nadomeščanju članov Kolegija, in sicer poslanka mag. Bojana Muršič nadomešča vodjo Poslanske skupine SD.

Pa gremo kar po dnevnem redu in sicer, 1. TOČKA DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZA OBRAVNAVO PREDLOGOV ZAKONOV PO NUJNEM POSTOPKU.

Najnovejše gradivo k tej točki ste prejeli danes. Razpravljali in odločali bomo o treh predlogih za obravnavo predlogov zakonov po nujnem postopku, katerih predlagatelj je Vlada Republike Slovenije.

Najprej obravnavamo predlog, da Državni zbor po nujnem postopku obravnava Predlog zakona o okrepitvi skupnega sklada za rezervacije z jamstvom Republike Slovenije za zagotavljanje izredne makro finančne pomoči Ukrajini.

In sedaj dajem besedo predstavnici Vlade, generalni sekretarki Barbari Kolenko Helbl. Izvolite.