Govor

Lepo pozdravljeni!

Začenjam 15. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo in pozdravljam vse članice in člane odbora, kandidatko za ministrico in vse ostale.

Kot nadomestni člani bodo na seji sodelovali dr. Tatjana Grajf, ki nadomešča poslanko Natašo Sukič, in poslanec Aleksander Prosen Kralj, ki nadomešča poslanko Tamaro Kozlovič.

K dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik zadeve in je določen dnevni red, kot je bil opredeljen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDSTAVITVE DR. EMILIJE STOJMENOVE DUH, KANDIDATKE ZA MINISTRICO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO.

Del gradiva z dne 9. 1. 2023 je bil objavljen na spletnih straneh Državnega zbora, medtem ko ste preostali del zaradi varstva osebnih podatkov prejeli v varovani predal v sistemu Udis.

Na sejo odbora je bila vabljena dr. Emilija Stojmenova Duh, ki je predlagana za ministrico za digitalno preobrazbo in se bo v skladu s 112. členom Ustave Republike Slovenije ter prvim in drugim odstavkom 230. člena Poslovnika Državnega zbora predstavila Odboru za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo kot pristojnemu delovnemu telesu ter odgovarjala na vprašanja članic in članov odbora. Na podlagi predstavitve bo odbor v skladu s prvim odstavkom 231. člena Poslovnika sprejel mnenje o ustreznosti predstavitve kandidatk, ki ga bom v roku, ki ga določa Poslovnik, poslala predsednici Državnega zbora in predsedniku Vlade.

Kandidatki za ministrico za digitalno preobrazbo dr. Emiliji Stojmenovi Duh dajem uvodno besedo za predstavitev.