Govor

Hvala lepa za uvodno obrazložitev.

Sedaj pa odpiram razpravo. Želi kdo besedo? (Ne.) Vidim, da ni želja po razpravi, torej zaključujem razpravo in sedaj odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: »Odbor za gospodarstvo podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostavitvi instrumenta za izredne razmere na enotnem trgu in razveljavitvi Uredbe Sveta št. 2679/98, EPA 521-IX, EU U 1133, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.«

In sedaj prehajamo na glasovanje.

Glasujemo. Navzočih je ? poslank in poslancev, za je glasovalo 12, proti nihče.

(Za je glasovalo 12.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Predlagam, da odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poroča pisno.

S tem zaključujem A1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH ZAKONA O IZVAJANJU UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SODELOVANJU MED NACIONALNIMI ORGANI, ODGOVORNIMI ZA IZVRŠEVANJE ZAKONODAJE O VARSTVU POTROŠNIKOV, PO SKRAJŠANEM POSTOPKU, EPA 390-IX.

Predlagatelj zakona je Vlada. Kolegij predsednice Državnega zbora je na 20. seji 7. 11. 2022 sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku.

K obravnavi te točke so vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Državni svet in Zakonodajno-pravna služba.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 22. 12. 2022. Rok za vložitev amandmajev se je iztekel v sredo, 4. 1. 2023. V poslovniškem roku kvalificirani predlagatelji k predlogu zakona niso vložili amandmajev.

Torej, pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Želi besedo predstavnik Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo? (Da.)

Gospod Matevž Frangež, državni sekretar, izvolite, beseda je vaša.