Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Glede na to, da smo prvič v letu 2023, mi dovolite, da vam izrečem vse dobro in veliko nadaljnjega konstruktivnega dela v tem letu.

Pričenjam 3. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne more udeležiti naslednje naslednji član odbora, gospod Jožef Horvat iz Poslanske skupine Nova Slovenija.

Na seji kot nadomestni član s pooblastili sodeluje gospod Rastislav Vrečko namesto, ki nadomešča poslanca Tineta Novaka iz Poslanske skupine Svoboda.

Ob tem vas tudi obveščam, da imamo novega člana, gospoda Andreja Kosja, ki se nam bo po vsej verjetnosti v nadaljevanju tudi pridružil in mu želim vse dobro pri našem delu.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red te seje odbora. Dodatno ste dne 5. 1. 2023, prejeli obvestilo o širitvi dnevnega reda z A1 točko dnevnega reda na podlagi 154.d člena Poslovnika Državnega zbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem in tudi s širitvijo.

In sedaj prehajamo na A1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O VZPOSTAVITVI INSTRUMENTA ZA IZREDNE RAZMERE NA ENOTNEM TRGU IN RAZVELJAVITVI UREDBE SVETA, št. 2679/98, EPA 521-IX, EU U 1133.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Predlagatelj stališča je Vlada.

Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. K tej točki so vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in tudi Državni svet.

Želi besedo predstavnik Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo? (Da.)

Gospod državni sekretar Matevž Frangež, izvolite, beseda je vaša.