Govor

Dobro jutro vsem skupaj in pa seveda, s katerim sem se uspela še srečno, zdravo in pa seveda uspešno in pa tako, bom rekla, prijetno novo leto v prijetnem vzdušju vsem želim.

Najprej seveda vse še enkrat lepo pozdravljam!

Pričenjam 13. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da so zadržani, se seje ne morejo udeležiti naslednji člani: Jernej Vrtovec in Milan Jakopovič. Na seji pa kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastilom sodelujejo mag. Karmen Furman namesto Suzane Lep Šimenko, mag. Bojana Muršič namesto poslanca Soniboja Knežaka in pa Gašper Ovnik namesto poslanca Tineta Novaka.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red odbora. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo torej na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SPREMEMBI UREDBE ŠTEVILKA 260/212 in 221/1230 GLEDE TAKOJŠNJIH KREDITNIH PRENOSOV V EVRIH, EPA 499-IX, EU U 1131.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade dne 15. 12. 2022, na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Predlagatelj stališča je Vlada Republike Slovenije. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi drugega odstavka 154.h Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni predstavnici Ministrstva za finance. Kot gradivo ste poleg predloga stališča prejeli tudi obvestilo Vlade o podaljšanju roka obravnave z dne 21. 12. 2022.

Želi besedo predstavnica Ministrstva za finance? (Da.)

Izvolite, gospa državna sekretarka Nikolina Prah.