Govor

Spoštovane članice in člani Komisije za nadzor javnih financ, spoštovana gospa državna sekretarka, gospa Saša Jazbec z ekipo, en lep dobro jutro!

Pričenjam s 4. redno sejo Komisije za nadzor javnih financ.

In obveščam vas, da so zadržani oziroma da je zadržan gospod Jani Prednik.

Prav tako pa eno obvestilo o nadomeščanju, in sicer na seji kot nadomestni član Komisije za nadzor javnih financ prisostvuje gospod Tomaž Lah, ki nadomešča mag. Rastislava Vrečka.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje komisije in ker v poslovniškem roku nisem prejel nobenih obvestil za spremembo dnevnega reda, je pač določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s samim sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE POROČILO MINISTRSTVA ZA FINANCE O OPRAVLJENIH POSTOPKIH INŠPEKCIJSKEGA NADZORA NAD PORABO SREDSTEV V DRŽAVNEM PRORAČUNU V OBDOBJU OD 1. 1. DO 30. 6. 2022.

Gre za obravnavo poročila, ki ga je Vlada na podlagi Zakona o javnih financah pač pol letno posreduje Državnemu zboru. Poročilo za prvo polletje letošnjega leta, nam je pač Državnemu zboru Vlada posredovala 11. novembra. K tej točki smo povabili gospoda ministra Klemena Boštjančiča, ki se je opravičil, Urad Republike Slovenije za nadzor proračuna in Ministrstvo za finance.

Besedo za uvodno predstavitev poročila Ministrstva za finance o opravljenih postopkih inšpekcijskega nadzora nad porabo sredstev državnega proračuna za prvo pol leta letošnjega leta. Sedaj dajem predstavnici Ministrstva za finance, gospe državni sekretarki.

Izvolite.