Govor

Hvala lepa.

Tukaj bom dala besedo še vodji Zakonodajno-pravne službe.

Bom pa v bistvu na kratko odgovorila, tukaj gre za sodni postopek, ne za upravni postopek, to se pravi, uporablja se za Zakon o upravnem sporu. Je pa zadeva takšna, da postopek na sodišču v primeru, kadar ni več možna pritožba zoper njegovo odločitev, postane pravnomočna oziroma odločitev sodišča je pravnomočna z izdajo sodne odločbe. Tako je recimo v civilnih sporih na drugi stopnji, ne glede na to, kdaj je odločitev vročena strankam. Kdaj je odločitev vročena strankam, je vedno pomembno na prvi stopnji, ker je zoper tako odločitev možna pritožba. In takrat je seveda zelo pomembno, pomemben datum, kdaj je bila odločitev stranki, torej zdaj v tem primeru pri tožniku, v tem primeru vročena, ker se od takrat šteje tek pritožbenega roka.

V tem primeru, ko pa zoper odločitev ni več sploh možno pravno sredstvo, vsaj ne redno pravno sredstvo, je pa odločitev, in to je v sodnih sporih povsem nedvoumno, pravnomočna z izdajo sodne odločbe.

Tako da, zdaj bom dala pa še, tudi glede tega stavka, ki ste ga, ki ste ga izpostavili v dopisu z dne 19. decembra, še besedo vodji Zakonodajno-pravne službe.

Izvolite!