Govor

Hvala lepa.

Prehajamo na razpravo in dajem besedo članicam in članom odbora. Želi kdo razpravljati? Če ne, predlagam, zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje.

Odboru predlagam, da sprejmemo naslednje mnenje: »Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo podpira Predlog stališča Republike Slovenije do predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o horizontalnih zahtevah glede kibernetske varnosti za izdelke z digitalnimi elementi in spremembi uredbe EU 2019 1020, ki ga je predložila Vlada in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da ga sprejme.«

Glasujemo. Za je glasovalo 14 poslank in poslancev, proti nihče.

(Za je glasovalo 14.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Odbor bo v skladu s Poslovnikom Državnega zbora kot matično delovno telo pripravil poročilo in ga posredoval Odboru za zadeve Evropske unije, ki bo kot pristojno delovno telo na svoji seji sprejel odločitve v zvezi s predlogom stališča. Moramo še določiti način poročanja. Jaz predlagam, da odbor poroča pisno, če nima nihče nobenega zadržka?

S tem zaključujemo to točko dnevnega reda. Hvala.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO 9. POROČILA O POLOŽAJU ROMSKE SKUPNOSTI V SLOVENIJI, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Kot gradivo imamo še na voljo mnenje Državnega sveta z dne 20. 10. in stališče Vlade do mnenja Državnega sveta z dne 11. 11. K tej točki dnevnega reda smo vabili Urad Vlade Republike Slovenije za narodnosti, Vlado, Policijo, Varuha človekovih pravic, Državni svet, Svet romske skupnosti Republike Slovenije, Zvezo Romov Slovenije, Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije in Združenje Forum romskih svetnikov. 9 poročilo o položaju romske skupnosti v Sloveniji je bilo dne 29. 7. 2022 posredovano Državnemu zboru na podlagi na podlagi 4. člena Zakona o romski skupnosti v Republiki Sloveniji. Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo pa ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

Pričenjamo z obravnavo omenjenega poročila in besedo dajem predstavniku Urada Vlade Republike Slovenije za narodnosti za predstavitev poročila. Izvolite.