Govor

Jaz sem pojasnila, vsi člani, vse članice in vsi člani so dobili to pojasnilo zakaj tema ne bo na današnji seji. Vsekakor ne gre za zavrnitev. Jaz celo mislim, da je to tako pomembna tema, da jo kar tako na hitro nima smisla obravnavati samo zato, da jo obravnavamo. Tako da

zdaj gremo naprej z današnjim dnevnim redom. Vsekakor pa ta tema še pride na dnevni red in mislim, da je tudi to dobro, kot ste sama rekla, da se romska problematika samo enkrat uvrščamo, se ne bo samo enkrat, ker bomo o tem razpravljali na eni od naslednjih sej.

Prehajamo na A1 TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O HORIZONTALNIH ZADEVAH GLEDE KIBERNETSKE VARNOSTI ZA IZDELKE Z DIGITALNIMI ELEMENTI IN SPREMEMBI UREDBE EU 2019/1020.

Predlog stališča je na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije Državnem zboru v obravnavo dne 1. 12. posredovala Vlada. K tej točki dnevnega reda smo vabili Urad Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost.

Pričenjam obravnavo predloga stališča, ki jo bomo opravili na podlagi 154.h člena Poslovnika Državnega zbora. Po opravljeni razpravi bo odbor oblikoval mnenje in ga poslal Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru.

Zdaj pa vabim k besedi predstavnika Urada Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost, direktorja dr. Uroša Sveteta, izvolite.