Govor

Spoštovane kolegice in kolegi ter vabljeni na sejo! Začenjam 7. nujno sejo začenjam 7. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Obveščam vas, da so se opravičile naslednje članice in člani odbora: Predraga Bakoviča nadomešča Jani Prednik, Natašo Sukič pa nadomešča dr. Tatjana Greif.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem ste prejeli dnevni red s tremi točkami, v zvezi s katerim nisem prejela predlogov za spremembo, zato je določen dnevni red, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Preden preidemo na obravnavo točk dnevnega reda, predlagam, da združimo razpravo 2. in 3. točke, to sta Predlog sprememb proračuna za leto 2023 in Predlog proračuna za leto 2024, in sicer na način, da imajo predstavniki ministrstev skupen uvod, članice in člani odbora pa potem skupno razpravo, glede na to, da sta proračunska dokumenta med seboj povezana. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.)

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO SPREMENJENEGA PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O SMERNICAH UNIJE ZA RAZVOJ VSEEVROPSKEGA PROMETNEGA OMREŽJA, O SPREMEMBI UREDBE EU 2021/2153 IN UREDBE EU ŠTEVILKA 913/2010 IN O RAZVELJAVITVI UREDBE EU 1315/2013.

Na sejo so bili za obravnavo te točke kot predstavniki Vlade povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo. Gradivo k tej točki je poslala Vlada 22. 9. 2022 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med državnim zborom in vlado v zadevah Evropske unije. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154. člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje.

Besedo dajem predstavnici Vlade oziroma Ministrstva za infrastrukturo, državni sekretarki mag. Alenki Bratušek.