Govor

Ne, mislim, da ni problema. Gospodje so povabljeni k 2. točki pa se bodo tam lahko vključili v razpravo. Hvala pa vseeno za opozorila.

Torej, ker ima predlog zakona samo pet členov odboru predlagam, da se razprava o vseh členih predloga zakona združi v skladu s 128. členom pravilnika. Po opravljeni razpravi o členih in vloženem amandmaju bi najprej opravili glasovanje o amandmaju, nato pa bi glasovali še o vseh členih predloga zakona skupaj. Kdo takšni obravnavi nasprotuje? (Ne.) Potem, lahko gremo v razpravo in v razpravo dajem vse člene predloga zakona in amandma Poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica za novo poglavje prehodna določba in novi 4.a člen. Želi kdo razpravljati od članov odbora? (Ne.) Potem, zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje o amandmaju.

Na glasovanje dajem amandma Poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica za novo poglavje prehodna določba in novi 4.a člen glasujemo o vloženem amandmaju.

Glasujemo. Za je glasovalo 9 poslank in poslancev, nihče proti.

(Za je glasovalo 9.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je amandma sprejet.

Zaključili smo glasovanje o amandmaju.

V skladu s prej sprejeto odločitvijo prehajamo še na glasovanje o vseh členih predloga zakona skupaj. Želi kdo obrazložiti svoj glas? (Ne.)

Glasujemo. Za je glasovalo 9 poslank in poslancev, nihče proti.

(Za je glasovalo 9.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je amandma sprejet.

S tem zaključujem drugo obravnavo Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o voznikih na matičnem delovnem telesu. Sprejet amandma bo vključen v dopolnjen predlog zakona, ki bo sestavni del poročila odbora. Prosim, da v skladu z drugim odstavkom 42. člena določimo poročevalko, ki bo predstavila poročilo na seji Državnega zbora. Predlagam sebe. Je kdo proti? (Ni.) Hvala.

S tem zaključujem prvo točko dnevnega reda.

Prehajamo sedaj na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA ZAKONA O SPREMEMBI IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DELOVNEM ČASU IN OBVEZNIH POČITKIH MOBILNIH DELAVCEV TER O ZAPISOVALNI OPREMI V CESTNIH PREVOZIH, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo in sprejem 23. 9. 2022 po SKRAJŠANEM POSTOPKU posredovala Vlada.

Kolegij predsednice državnega zbora je na seji 16. seji 4. 10. 2022 sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: predlog zakona z dne 23. 9. 2022, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 20. 10. 2022 in mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 28. 10. 2022. V poslovniškem roku je bil vložen amandma Poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica k 3. členu. Vsa navedena gradiva so objavljena na spletni strani Državnega zbora. Na sejo so bili k obravnavi te točke povabljeni Ministrstvo za infrastrukturo, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter Zakonodajno-pravna služba. Dodatno pa so bili k tej točki vabljeni še Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje za promet, Endre Mesaroš predsednik Sindikata voznikov avtobusov Slovenije in Sindikat delavcev prometa in zvez.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona v kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Besedo dajem predstavnici predlagatelja, da nam poda dopolnilno obrazložitev k predlogu zakona. Državna sekretarka mag. Alenka Bratušek, izvolite.