Govor

Spoštovane kolegice in kolegi, pričenjam 10. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter vse kar vas prav lepo pozdravljam. Obveščam vas, da so se opravičili naslednje članice in člani odbora: Nataša Sukič in Franc Rosec. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: Jože Tanko, ki nadomešča Bojana Podkrajška, Bojan Čebela, ki nadomešča Franca Propsa, in Sandra Gazinkovsk, ki nadomešča Teodorja Uraniča.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko, v zvezi s katerim v poslovniškem roku nisem prejela nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO PREDLOGA STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE SVETA KREPITEV SOLIDARNOSTI Z BOLJŠIM USKLAJEVANJEM NABAV PLINA, ČEZMEJNO IZMENJAVO PLINA IN ZANESLJIVIMI REFERENČNIMI VREDNOSTMI ZA CENE. Gradivo k tej točki je poslala Vlada 11.11.2022 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unij. Na sejo so bili za obravnavo te točke kot predstavniki Vlade povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje.

Besedo dajem predstavnici Vlade oziroma Ministrstva za infrastrukturo, državni sekretarki mag. Alenki Bratušek. Izvolite za predstavitev predloga stališča.