Govor

Spoštovane kolegice in kolegi, spoštovani ostali prisotni!

Začenjam 11. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vas hkrati pozdravljam še enkrat!

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo Damijan Zrim, ki nadomešča poslanca Predraga Baković, dr. Vida Čadonič Špelič, ki nadomešča mag. Janeza Žaklja, in Mateja Čalušić, ki nadomešča Teodorja Uraniča.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje obeh odborov.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko, v zvezi s katerim v poslovniškem roku nisva prejeli nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE POBUDA ZA ZAČETEK POSTOPKA ZA OCENO USTAVNOSTI ČETRTEGA ODSTAVKA 32. ČLENA ZAKONA O FITOFARMACEVTSKIH SREDSTVIH IN TRETJE TOČKE, TRETJEGA ODSTAVKA 74. ČLENA IN PRVEGA ODSTAVKA TER DRUGE TOČKE DRUGEGA ODSTAVKA 76. ČLENA ZAKONA O VODAH.

Gradivo k tej točki dnevnega reda je objavljeno s sklicem skupne seje na spletni strani Državnega zbora, in sicer pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti z dne 28. 3. 2022, dopolnitev pobude za začetek postopka za oceno ustavnosti z dne 6. 7. 2022, mnenje Vlade z dne 26. 4. 2022 in mnenje Vlade k dopolnitvi pobude z dne 1. 9. 2022 ter mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 28. 10. 2022.

Na sejo so bili vabljeni Zakonodajno-pravna služba, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvo za okolje in prostor.

Prehajamo na obravnavo. Besedo dajem predstavnikom ministrstva, Zakonodajno-pravne službe in vas vabim k besedi. Predstavnica Zakonodajno-pravne službe, gospa Mateja Tavčar.

Izvolite.