Govor

Hvala.

Želi morda kdo razpravljati pri tej točki? (Ne.) Če ne, potem kar predlagam, da preidemo na glasovanje.

Ker k predlogu stališča ni bil sprejet noben amandma, dajem na glasovanje naslednji predlog mnenja odbora:

»Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor podpira predlog stališča Republike Slovenije do predloga uredbe Sveta o vzpostavitvi mehanizma za korekcijo trga za zaščito državljanov in gospodarstva pred previsokimi cenami, ki ga je predložila Vlada in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.«

Bi želel kdo obrazložiti glas? (Ne.) Torej zdaj glasujemo o predlaganem mnenju.

Glasujemo. Navzočih je ? poslank in poslancev, za je glasovalo 13, proti nihče.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo zdaj na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O NUJNEM POSREDOVANJU ZA OBRAVNAVO VISOKIH CEN ENERGIJE, KI GA JE DRŽAVNEMU ZBORU V OBRAVNAVO POSREDOVALA VLADA S PREDLOGOM, DA SE PREDLOG ZAKONA OBRAVNAVA PO NUJNEM POSTOPKU.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na 26. seji dne 7. 12. 2022 sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: Predlog zakona z dne 1. 12. 2022, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 7. 12. 2022 in mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 7. 12. 2022.

Rok za vložitev amandmajev je do zaključka razprave o členih na seji odbora. Do zdaj so bili vloženi amandmaji Poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica.

Na sejo so bili k obravnavi te točke vabljeni: Ministrstvo za infrastrukturo, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, Agencija za energijo, Energetska zbornica Slovenije, Sindikat delavcev dejavnosti energetike Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno podjetniška zbornica Slovenije, Eles, d. o. o., Klub slovenskih podjetnikov in Zakonodajno-pravna služba.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi besedo za predstavitev, predstavnica Ministrstva za infrastrukturo, državna sekretarka, mag. Tina Seršen?

Izvolite.