Govor

Najlepša hvala, državni sekretar.

Odpiram razpravo pri tej točki dnevnega reda. Ugotavljam, da interesa za razpravo ni, zato jo zaključujem.

Na glasovanje dajem predlog sklepa, ki se glasi: »Odbor za zadeve Evropske unije se je seznanil z izhodišči za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju Sveta Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo, ki bo v Bruslju 11. in 12. 12. 2022 in jih podprl.«

Glasujemo. Navzočih je 13 članic in članov, za je glasovalo 13, proti nihče.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem končujem 4. točko dnevnega reda.

Med točkama naj vas obvestim, da se te dni v Državnem zboru na obisku, na študijskem obisku mudi skupina strokovnih sodelavcev pravne službe iz albanskega parlamenta. Za kratek čas bodo spremljali današnjo sejo, da se seznanijo z našim delom.

Lepo jih pozdravljam med nami in jim želim uspešen obisk!

In prehajamo na 5. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE SVETA O VZPOSTAVITVI MEHANIZMOV ZA KOREKCIJO TRGA ZA ZAŠČITO DRŽAVLJANOV IN GOSPODARSTVA PRED PREVISOKIMI CENAMI.

Gradivo k točki smo prejeli od Vlade, 1. 12. 2022, na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Skrajni rok za njegovo obravnavo v Državnem zboru je danes.

Gradivo k točki je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije, kot pristojnemu odboru, in Odboru za infrastrukturo, okolje in prostor, kot matičnemu delovnemu telesu. Slednji ga je obravnaval na 12. nujni seji, 8. 12. 2022, in sprejel mnenje, ki smo ga prejeli.

Prosim mag. Tino Seršen, državno sekretarko na Ministrstvu za infrastrukturo, da nam predstavi Predlog uredbe in Predlog stališča.

Tina, izvoli.