Govor

Mojca Žnidarič

Dober dan vsem skupaj. Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Pričenjam 8. sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Na seji kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec Blaž Pavlin namesto poslanke Ive Dimic in poslanec mag. Andrej Rajh namesto poslanca Vojka Starovića.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Dnevni red: 1. točka – Predlog zakona o spremembah Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, skrajšani postopek in 2. točka - Razno.

Prehajamo k 1. TOČKI DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH ZAKONA O PREPREČEVANJU DELA IN ZAPOSLOVANJA NA ČRNO. Prejeto gradivo: Predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe in mnenje Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Vabljeni: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Kolegij predsednika Državnega zbora je na 30. seji dne 8. aprila 2019 sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. in 142. člena Poslovnika.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi besedo v imenu predlagateljev, torej Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, državni sekretar gospod Tilen Božič. Izvolite.