Govor

Lep pozdrav vsem skupaj.

Člane komisije, vabljene obveščam, da bomo sejo Komisije za poslovnik pričeli ob 10.15. Hvala lepa za razumevanje.

PREDSEDNICA MAG. KARMEN FURMAN: Samo malo še. Ponovno bomo prestavili sejo, na 10.30 pričetek, da še uskladimo še en sklep, hvala lepa.

PREDSEDNICA MAG. KARMEN FURMAN: Ponovno lep pozdrav vsem skupaj!

Pričenjamo 2. redno sejo Komisije za poslovnik.

Najprej opravičilo z moje strani, no, da smo sejo zamaknili za pol ure, ampak v tem času smo uspeli tudi nekaj narediti, tako da upam, da bo seja zato toliko krajša.

Na seji kot nadomestni člani komisije, torej s pooblastilom sodelujejo: poslanko Leno Grgurevič nadomešča poslanka Sara Žibrat, poslanca mag. Deana Premika poslanka Lucija Tacer in pa poslanca Aleksandra Reberšaka poslanec mag. Janez Žakelj.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje komisije, in sicer, ker nismo prejeli nobenega predloga za umik točk z dnevnega reda in predloga za širitev dnevnega reda, ugotavljam torej, da je dnevni red določen, kot je bil, dne 17. november 2022, posredovan s sklicem.

Prehajamo na 1. IN EDINO TOČKO DNEVNEGA REDA, IN SICER POBUDO ZA RAZLAGO PRVEGA ODSTAVKA 95. ČLENA, 97. ČLENA TER 83. ČLENA POSLOVNIKA DRŽAVNEGA ZBORA IN POBUDO ZA RAZLAGO PRVEGA ODSTAVKA 63. ČLENA POSLOVNIKA DRŽAVNEGA ZBORA.

K tej točki so bili povabljeni mag. Urška Klakočar Zupančič, predsednica Državnega zbora kot predlagateljica, mag. Meira Hot, podpredsednica Državnega zbora, Danijel Krivec, podpredsednik Državnega zbora in Nataša Sukič, podpredsednica Državnega zbora.

Kot gradivo k tej točki ste člani komisije prejeli pobudo predsednice Državnega zbora z dne 20. 7. 2022, ki je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem.

Na današnji seji bomo obravnavali pobudo predsednice in dajem predsednici Državnega zbora mag. Urški Klakočar Zupančič kot predlagateljici besedo za dopolnilno obrazložitev.

Izvolite!