Govor

Lepo pozdravljam vse prisotne. Bomo kar pričeli s 7. sejo Odbora za pravosodje, ki je bila sklicana na podlagi 47. člena Poslovnika Državnega zbora.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: gospod poslanec Milan Jakopovič, ki ga bo nadomestil dr. Vatovec, potem Darko Krajnc, ki ga bo nadomestil poslanec Uranič, mag. Meira Hot, ki jo bo nadomestil poslanec Prednik, ter gospa poslanka Kert, ki jo bo nadomestil poslanec Lenart Žavbi.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora, in sicer ste s sklicem seje 16. 11. 2022 prejeli predlog dnevnega reda, kot 1. točko pobudo Petra Vesela za začetek postopka za oceno ustavnosti četrte točke prvega odstavka 21. člena Zakona o odvetništvu, pod točko 2 Predlog zakona o varstvu osebnih podatkov v drugo obravnavo in točka 3 razno. Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predloga za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEG AREDA, TO JE NA POBUDO PETRA VESELA ZA ZAČETEK POSTOPKA ZA OCENO USTAVNOSTI ČETRTE TOČKE PRVEGA ODSTAVKA 21. ČLENA ZAKONA O ODVETNIŠTVU.

Gradivo je bilo objavljeno.

K točki dnevnega reda so bili vabljeni Zakonodajno-pravna služba in Ministrstvo za pravosodje.

Želi mogoče besedo predstavnica Zakonodajno-pravne službe?