Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam.

Pričenjam 7. nujno sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani odbora: Martin Marzidovšek in Miha Kordiš s pooblastili, na seji pa kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo Miroslav Gregorič, ki nadomešča gospoda Martina Marzidovška iz Poslanske skupine Svoboda in Nataša Sukič, ki nadomešča Miho Kordiša iz Poslanske skupine Levica.

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora, ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom. Ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO IN EDINO TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI IN DOPOLNITVI ZAKONA O TRGOVINI PO SKRAJŠANEM POSTOPKU.

Predlagatelj zakona je Vlada. Kolegij je na 18. 11. 2022 sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku. K obravnavi te točke so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Državni svet, Zakonodajno-pravna služba. Poleg predloga zakona ste prejeli naslednja gradiva: zahtevo poslanskih skupin Svoboda, SD in Levica za sklic nujne seje odbora za dne 25. 11. 2022, mnenje Zakonodajno-pravne službe za dne 29. 11. 2022, pripombe Obrtno podjetniške zbornice Slovenije z dne 22. 11. 2022, potem predlog za amandma Trgovinske zbornice Slovenije z dne 28. 11. 2022, pojasnila Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v zvezi z mnenjem Zakonodajno-pravne službe k predlogu zakona z dne 1. 12. 2022 in pripombe Gospodarske zbornice Slovenije, Podjetniško trgovinske zbornice in Združenja malih trgovcev Slovenije z dne 1. 12. 2022. Rok za vložitev amandmaja je tekel do začetka obravnave predloga zakona in je sedaj zaključen. Amandmaje oziroma amandma k predlogu zakona so vložile Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica in to k 1. členu z dne 1. 12. 2022.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Želi predstavnik Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo podati dopolnilno obrazložitev k členom predloga zakona? Sedaj dajem besedo ministru Matjažu Hanu.

Izvolite, beseda je vaša.