Govor

Najlepša hvala.

Sedaj pa odpiram razpravo. Želi kdo besedo? (Ne.) Ugotavljam, da ne.

Torej zaključujem razpravo in dajem na glasovanje naslednji predlog sklepa: »Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da za kandidatko za sodnico na Mednarodnem kazenskem sodišču v Haagu izvoli mag. Beti Hohler.«

Glasujemo. Prisotnih je ? poslank in poslancev, za je glasovalo 13, proti nihče.

(Za je glasovalo 13.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet in zato zaključujem to točko dnevnega reda, gospe Nataši Kovač pa se zahvaljujem za sodelovanje.

Prehajamo na 1.a TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZA IZVOLITEV V SODNIŠKO FUNKCIJO NA SODNIŠKO MESTO OKROŽNE SODNICE NA OKROŽNEM SODIŠČU V LJUBLJANI, ki ga je Državnemu zboru predložil Sodni svet. K tej točki dnevnega reda sem vabila predsednika Sodnega sveta, gospoda Vladimirja Horvata, ki ga prav lepo pozdravljam.

Del gradiva je objavljen pri EPI, obrazložen predlog Sodnega sveta pa ste članice in člani zaradi varstva podatkov prejeli v varovani predal sistem UDIS.

Sodni svet je na podlagi Ustave Republike Slovenije, Zakona o Sodnem svetu in Zakona o sodniški službi Državnemu zboru predlagal, da v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Ljubljani izvoli Urško Čebela.

Predsednika Sodnega sveta, gospoda Horvata, prosim za obrazložitev.

Izvolite!