Govor

Hvala lepa.

Odpiram razpravo. Želi kdo razpravljati? Vidim, da ni interesa, zato razpravo zaključujem.

Odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za finance podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostavitvi instrumenta za zagotavljanje podpore v Ukrajini za leto 2023, razširjena makro finančna pomoč (EPA 460-IX,EU/U-1125), ki ga je predložila Vlada, in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme. Glasujemo. Navzočih je 12 poslank in poslancev, za je glasovalo 12, nihče proti.

(Za je glasovalo 12.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, mnenje sprejeto.

Če se strinjate, bi odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poročal pisno.

S tem zaključujem 1.a točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DAVČNEM POSTOPKU, DRUGA OBRAVNAVA.

Predlagatelj zakona je Vlada. Državni zbor je na 3. redni seji, 27. 10. 2022, sprejel sklep, da je predlog zakona primeren za nadaljnjo obravnavo.

K obravnavi te točke so vabljeni: predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance in Zakonodajno-pravne službe.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe in mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance.

Rok za vlaganje amandmajev je potekel 28. 11. 2022. Amandmaje so vložile poslanske skupine Svoboda, SD in Levica, in sicer k 5., 7., 9., 10., 11., 13., 17., 19., 22., 29., 35., 39., 40. in 41. členu predloga zakona.

Začenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Želi predstavnik Ministrstva za finance podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? Izvolite, gospod državni sekretar Tilen Božič.