Govor

Najlepša hvala, gospod državni sekretar dr. Šoltes.

Zdaj pa odpiram razpravo kolegic in kolegov. Vidim, da nobeden ni prijavljen, zato zaključujem razprav.

Na glasovanje dajem predlog sklepa, ki se glasi: Odbor za zadeve Evropske unije se seznani z Izhodišči za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju Sveta Evropske unije za pravosodje in notranje zadeve, ki bo v Bruslju 8. in 9. 2022, in jih podprl.

Glasujemo. Navzočih je 11 poslank in poslancev, za je glasovalo 11, nihče proti.

(Za je glasovalo 11.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem končujem 1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA U REDBE SVETA O SPREMEMBI UREDBE SVETA EU EUROTOM 2020/2093 z dne 17. decembra 2020 o določitvi večletnega finančnega okvira za obdobje 2021-2027.

Gradivo k 2. in 3. točki smo prejeli od Vlade 24. novembra 2022, k 2.a očki pa 28. novembra 2022, na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo v Državnem zboru je danes.

Gradivo k tej točki je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru.

Zdaj prosim gospoda Samuela Žbogarja, državnega sekretarja Ministrstva za zunanje zadeve, da nam predstavi predlog uredbe, še zlasti predlog stališča Republike Slovenije. Gospod državni sekretar, izvolite.