Govor

Spoštovane in spoštovani vsi!

Lepo pozdravljeni poslanke in poslanci, vsi ostali vabljeni na sejo.

Pričenjam 4. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Najprej bomo pogledali, kdo od poslank in poslancev se je opravičil oziroma ima pooblastilo za nadomeščanje: Poslanec Rastislav Vrečko nadomešča Aleša Rezarja, poslanec Rado Gladek nadomešča Franca Rosca, poslanec Lenart Žavbi nadomešča Matejo Čalušić, opravičen pa je tudi poslanec Damijan Zrim.

Prehajamo na določitev dnevnega reda odbora.

S sklicem seje, to je bilo 26. oktobra ste prejeli naslednji dnevni red.

1. Seznanitev s poročilom o stanju kmetijstva, živilstva, gozdarstva in ribištva v letu 2021.

2. Letno poročilo o dosegu ciljev gospodarjenja z državnimi gozdovi za leto 2021.

3. Pobude in vprašanja članic in članov odbora. Predlogov za spremembo dnevnega reda v poslovniškem roku nisem prejela, zato je dnevni red določen kot je bil sklican oziroma ste ga prejeli s sklicem seje.

Prejaham na obravnavo 1. TOČKE - SEZNANITEV S POROČILOM O STANJU KMETIJSTVA, ŽIVILSTVA, GOZDARSTVA IN RIBIŠTVA V LETU 2021.

Na sejo smo k tej točki vabili Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, predstavnika Državnega sveta, Kmetijsko-gozdarske zbornice in Kmetijskega inštituta Slovenije. Vse, ki so tukaj ponovno pri tej točki, lepo pozdravljam. Kot gradivo ste s sklicem seje prejeli omenjeno poročilo ter mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Najprej bom dala besedo predstavniku Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, danes je z nami državni sekretar dr. Darij Krajčič.

Izvolite, beseda je vaša.