Govor

Torej, pred zaključkom te točke seznanjam še, da na seji kot nadomestna poslanca sodelujeta še Alenka Helbel, ki nadomešča Bojana Podkrajška, in Tomaž Lisec, ki nadomešča Danijela Krivca.

Zaključujem obravnavo te točke.

Ugotavljam, da se je Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor seznanil s poročilom o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti v Republiki Sloveniji leta 2021.

S tem zaključujem obravnavo poročila na matičnem delovnem telesu. Odbor bo pripravil poročilo, v katerega bo vključil sprejeto ugotovitev.

S tem zaključujem 2. točko dnevnega reda. Prisotnim na seji se zahvaljujem za udeležbo in vas lepo pozdravljam. Hvala.

Prehajamo na 3. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO POROČILA O IZVAJANJU RESOLUCIJE O NACIONALNEM PROGRAMU VARNOSTI CESTNEGA PROMETA ZA LETO 2021.

Kot gradivo, ki je objavljeno v računalniškem sistemu Državnega zbora ste prejeli poročilo z dne 27. 10. 2022 ter mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 29. 11. 2022. K tej točki dnevnega reda so vabljeni Ministrstvo za infrastrukturo, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa. Poročilo o izvajanju resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za leto 2021 je bilo posredovano Državnemu zboru na podlagi sedmega poglavja Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2013-2022. Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor pa ga bo obravnaval na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora. Ta določa, da matično delovno telo poročilo, ki je bilo Državnemu zboru posredovano na podlagi zakona ali drugega predpisa obravnava praviloma v treh mesecih po posredovanju. Obravnava na seji Državnega zbora pa se opravi, če tako določa Poslovnik Državnega zbora ali če to predlaga matično delovno telo.

Pričenjamo torej z obravnavo Poročila o izvajanju Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za leto 2021. Besedo najprej dajem predstavniku predlagatelja in sicer državni sekretarki mag. Tini Sršen, da nam poda dopolnilno obrazložitev k poročilu.

Izvolite.