Govor

Lepo pozdravljeni na 12. nujni seji Odbora za kulturo, ki jo kar pričenjam in vas obveščam, da poslanko Saro Žibrat nadomešča poslanec Lenart Žavbi. Drugih pooblastil za zdaj nisem prejela.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora: prvič, Dejanja na področju medijev in kulture, ki načrtno stopnjujejo sovražnost, spodbujajo nasilje in napade proti posameznikom na podlagi njihovih vrednot, prepričanj ali svetovnega nazora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Smo torej pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA – DEJANJA NA PODROČJU MEDIJEV IN KULTURE, NAČRTNO STOPNJUJEJO SOVRAŽNOST, SPODBUJAJO NASILJE IN NAPADE PROTI POSAMEZNIKOM NA PODLAGI NJIHOVIH VREDNOT, PREPRIČANJ ALI SVETOVNEGA NAZORA.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je devetega novembra vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za kulturo z navedeno točko dnevnega reda, gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

Vabljeni k točki so razvidni, jih lahko razberete seveda iz sklica seje, da ne grem zdaj po imensko, ker je tega kar nekaj

In predlagam, da kar dam besedo predlagatelju seje poslancu Andreju Hoiviku v imenu predlagatelja, izvolite.