Govor

Spoštovani kolegice poslanke in kolegi poslanci, gospe in gospodje, še enkrat vas lepo pozdravljam na to petkovo popoldne, ki ga bomo očitno preživeli skupaj!

Začenjam 18. izredno sejo Državnega zbora, ki sem jo sklicala, tako kot prejšnjo, na podlagi drugega odstavka 58. člena, drugega odstavka 60. člena Poslovnika.

Obveščena sem, da se današnje seje, torej te seje, ne morejo udeležiti naslednje poslanke in poslanci: mag. Meira Hot, Janja Sluga, Tamara Vonta, Tereza Novak, Martin Marzidovšek, Bojan Čebela, Teodor Uranič, dr. Tatjana Grajf, Aleksander Reberšek, Janez Cigler Kralj, Jernej Vrtovec, mag. Matej Tonin, Franc Rosec, Alenka Helbl, Anja Bah Žibert, Bojan Podkrajšek, dr. Anže Logar, Žan Mahnič, Jože Tanko, ki je odsoten od 15.30 ure dalje, Jelka Godec, Eva Irgl, Danijel Krivec od 16. ure, Zoran Mojškerc od 17. ure in Vera Granfol.

Na sejo sem vabila predstavnike Vlade.

Dovolite, da vas na tem mestu obvestim, da glasovalno mesto poslanke dr. Vide Čadonič Špelič zaradi okvare, ki je do začetka te seje žal ni bilo mogoče odpraviti, ne deluje, in jo zato lepo prosim, da se prisede na eno prostih glasovalnih mest v okviru njene poslanske skupine. Najlepša hvala za razumevanje, dr. Čadonič Špelič.

Prehajamo na določitev 18. dnevnega reda 18. izredne seje Državnega zbora. Predlog dnevnega reda ste prejeli v torek, 20. septembra s sklicem seje. O predlogu dnevnega reda bomo odločali v skladu s prvim odstavkom 64. člena Poslovnika. Predlogov za umik in za širitev nisem prejela, zato zboru predlagam, da za današnjo sejo določi dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na odločanje. Prosim vas, da preverite delovanje glasovalnih naprav.

Glasujemo. Navzočih je 57 poslank in poslancev, vsi so glasovali za.

(Za je glasovalo 57.)

Ugotavljam, da je dnevni red 18. izredne seje zbora določen.

In sedaj prehajamo na 1. točko dnevnega reda, to je na drugo… gospod Prednik, ste se zmenil? (Da.) Hvala.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - DRUGA OBRAVNAVA PREDLOGA ZAKONA O ZAČASNIH UKREPIH ZA OMILITEV POSLEDIC DRAGINJE ZA UPRAVIČENCE DO OTROŠKEGA DODATKA, V OKVIRU NUJNEGA POSTOPKA.

Predlog zakona je v obravnavo zboru predložila Vlada in za dopolnilno obrazložitev predloga zakona dajem besedo predstavniku Vlade, gospodu Danu Juvanu, državnemu sekretarju na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Izvolite.