Govor

Vse članice in člane odbora in ostale prisotne lepo pozdravljam! Začenjam 10. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da je zadržan in se seje ne more udeležiti član odbora dr. Jernej… gospod Jernej Vrtovec. Na seji kot nadomestni član odbora s pooblastilom sodeluje mag. Andrej Kaloh namesto Rada Gladka… / oglašanje v dvorani/ Oh, pardon, Dejan Kaloh, se opravičujem. / smeh/ Očitno malo povezave z mojim imenom… / smeh/ Malo zmede… V redu. / smeh/

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG ZA RAZPIS POSVETOVALNEGA REFERENDUMA O SPREJETJU PREDLOGA ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPONITVAH ZAKONA O DOHODNINI.

Predlog za razpis posvetovalnega referenduma je Državnemu zboru na podlagi 184. člena Poslovnika Državnega zbora v obravnavo predložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec. Predlog za razpis posvetovalnega referenduma je bil uvrščen na izredno sejo Državnega zbora, ki bo 25. 11. 2022. Kot gradivo, ki je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, imamo na voljo še mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 23. 11. 2022, mnenje Vlade z dne 22. 11. 2022, zahtevo za sklic izredne seje Državnega zbora z dne 21. 11. 2022 in mnenje Zakonodajno-pravne službe v roku za obravnavo predloga za razpis posvetovalnega referenduma z dne 24. 11. 2022.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni: predstavnica predlagateljev Suzana Lep Šimenko, Ministrstvo za finance in Zakonodajno-pravna služba.

Začenjamo obravnavo predloga za razpis posvetovalnega referenduma, v kateri bomo najprej opravili razpravo in nato še glasovali o predlogu mnenja odbora. Želi predstavnica predlagateljev Suzana Lep Šimenko podati dopolnilno obrazložitev predloga za razpis posvetovalnega referenduma? Izvolite.