Govor

Lepo pozdravljeni na 11. nujni seji Odbora za kulturo. Lep pozdrav vsem članicam, članom in seveda tudi gostjam in gostom.

Obveščam vas, da opravičenih za to sejo nisem dobila. Imamo pa nekaj nadomeščanj. In sicer, poslanko Ivo Dimic nadomešča mag. Janez Žakelj, poslanca Dušana Stojanoviča nadomešča Miha Lamut in poslanko dr. Tatjano Grajf nadomešča Milan Jakopovič.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora. In sicer, ima eno točko z naslovom Likvidacija Muzeja slovenske osamosvojitve. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem, torej, kot je bil predlagan. Predlagam, da se kar lotimo prve točke.

Smo torej pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA.

Poslanska skupina Slovenske demokratske stranke je 24. oktobra vložila zahtevo za sklic nujne seje Odbora za kulturo z navedeno točko dnevnega reda. Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora. Vabljeni k točki dnevnega reda so razvidni iz sklica seje, zato se za predstavitev zahteve najprej prosim besedo predstavniku predlagatelja, gospodu Antonu Šturbeju.

Izvolite.