Govor

Hvala lepa. Še kratko obvestilo, med tem časom sem prejela še eno obvestilo o odsotnosti, in sicer odsoten bo iz seje gospod Soniboj Knežak in eno pooblastilo, da Mojca Šetinc Pašek nadomešča Lenarta Žavbija.

Odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja odbora: »Odbor se strinja z mnenjem Zakonodajno-pravne službe z dne 5. 11. 2020 ter ji predlaga, da v skladu z 266. členom Poslovnika Državnega zbora pripravi odgovor Ustavnemu sodišču Republike Slovenije ob upoštevanju navedb, ki jih je na seji podala predstavnica Zakonodajno-pravne službe.« odpiram razpravo o predlogu mnenja. Želi kdo besedo? Ne vidim nobenega interesa. Tako prehajamo na glasovanje o predlogu mnenja.

Glasujemo. Navzočih je 9 poslank in poslancev.

(Za je glasovalo 6.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Zaključujem 1.a točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - DOPOLNJEN PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2024.

Odbor bo dopolnjen predlog državnega proračuna obravnaval na podlagi 160. člena Poslovnika Državnega zbora v skladu s katerim matično delovno telo lahko svoje amandmaje vloži najkasneje tri dni pred sejo Državnega zbora ter se opredeli do dopolnjenega predloga proračuna in do vloženih amandmajev.

Sejo odbora sem sklicala v skladu z dogovorom, sprejetim na 21. seji Kolegija predsednice Državnega zbora z dne 11. 11. 2022 ter časovnim potekom obravnave dopolnjenega predloga proračuna.

Predlagateljica dopolnjenega predloga proračuna je Vlada. Na sejo so vabljeni predstavnice in predstavniki Vlade Republike Slovenije, Ministrstva za finance, Fiskalnega sveta, Urada Republike Slovenije za makroekonomske analize in razvoj in pa Sodnega sveta. Kot dodatno gradivo ste prejeli dopis s časovnim potekom priprave predloga sprememb proračuna in dopolnjenega proračuna, mnenje Državnega sveta in pregled amandmaja z dne 17. 11.2022.

Predlagam, da predstavnik Vlade predstavi dopolnjen predlog proračuna za leto 2024. Izvolite, državna sekretarka, mag. Saša Jazbec.