Govor

Se opravičujem, zdaj gre samo za širitev dnevnega reda, tako verjetno ni potrebno, kajne, potem kasneje. V redu, hvala.

Ali želijo svoje stališče o predlogu predstaviti predstavniki poslanskih skupin, govorimo o širitvi? (Ne.)

Prehajamo na odločanje o predlogu za širitev z A1 točko dnevnega reda seje odbora. Navzočih je 7 poslank in poslancev, za je glasovalo 7, proti nihče. / oglašanje v ozadju/ Se pravi, ni sklepčnosti. Kartice… / medsebojni pogovor/ Aha, okej. Ponavljamo glasovanje. Glasujemo. Navzočih je 8 poslank in poslancev, za je glasovalo 8, nihče proti.

(Za je glasovalo 8.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlog za širitev dnevnega reda z A1 točko sprejet.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje in širitvijo.

Prehajamo na A1 TOČKO DNEVNEGA REDA – ZAHTEVA SKUPINE POSLANK IN POSLANCEV DRŽAVNEGA ZBORA ZA OCENO USTAVNOSTI 44. IN 45. ČLENA ZAKONA O DOHODNINI.

Ustavno sodišče je Državnemu zboru dne 10. 7. 2022 posredovalo zahtevo za oceno ustavnosti in določilo 60-dnevni rok za odgovor Državnega zbora glede navedb v zahtevi. Odboru sta bili v zvezi z zahtevo posredovani mnenji Vlade in Zakonodajno-pravne službe, zato so izpolnjeni poslovniški pogoji za obravnavo. V skladu z 265. členom Poslovnika Državnega zbora bo odbor kot matično delovno telo podal svoje mnenje.

K obravnavi te točke so vabljeni Ministrstvo za finance in Zakonodajno-pravna služba.

Kot dodatno gradivo k tej točki ste prejeli še mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 5. 11. 2022 in mnenje Vlade z dne 11. 11. 2022.

Besedo dajem predstavnici Zakonodajno-pravne službe Sladjani Ješič. Izvolite.