Govor

Lep pozdrav. Prosim, da se usedemo. Pozdravljeni, spoštovani gostje, kolegice poslanke in kolegi poslanci, vsi ostali vabljeni na današnji 11. nujni seji Odbora za zdravstvo. Pričenjamo sejo, ki je bila sklicana v skladu s 47. in 48. členom Poslovnika Državnega zbora Republike Slovenije, in sicer na podlagi zahteve Poslanske skupine Nova Slovenija.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti: Jelka Godec, mag. Bojana Muršič in mag. Dejan Kaloh. Na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: Rado Gladek namesto Alenke Jeraj, mag. Branko Grims nadomešča mag. Karmen Furman, dr. Martin Premk, ki nadomešča Matejo Čalušić in Aleksander Prosen Kralj, ki nadomešča Terezo Nak.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje 11. novembra 2022 ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora, in sicer: 1. točka – Izbris 5 tisoč 977 veljavnih napotnic pacientov iz sistema e-naročanje.

Zahteva Poslanske skupine Nova Slovenija za sklic nujne seje odbora z dne 9. november 2022 je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

Ker do pričetka seje ni bilo predlogov za razširitev dnevnega reda oziroma umik točke dnevnega red, je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – IZBRIS 5 TISOČ 977 VELJAVNIH NAPOTNIC PACIENTOV IZ SISTEMA E-NAROČANJE.

K 1. točki so bili vabljeni torej predstavniki predlagateljev s prvopodpisanim Janez Cigler Kraljem, predstavniki Vlade Republike Slovenije, Ministrstva za zdravje, vabljen je bil Direktorat za za digitalizacijo v zdravstvu, Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, Zdravniška zbornica Slovenije, Nacionalni inštitut za javno zdravje Slovenije, Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije, Zveza organizacij

pacientovih pravic Slovenije ter Zastopniki pacientovih pravic Celje, Koper, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo mesto in Ravne na Koroškem.

Besedo dajem predlagatelju zahteve v Poslanski skupini Nove Slovenije, in sicer poslanki Ivi Dimic.