Govor

1. TRAJK: (SC)

Dobro jutro, spoštovani kolegice in spoštovani kolegi.

Pričenjam 6. sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani in na seji sodelujejo kot nadomestni članice in člani naslednje poslanke in poslanci. Torej, najprej bom prebral opravičila, da se seje ne morejo udeležiti naslednji poslanci, to je dr. Anže Logar, to je poslanec Jernej Vrtovec in mag. Matej Tonin. Na seji pa s pooblastilom sodeluje naslednja naslednji poslanec in sicer poslanec Tomaž Lah nadomešča poslanko Leno Grgurevič. Lepo pozdravljam vse prisotne.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. 14. oktobra 2022 dva tisoč dvaindvajset ste prejeli tudi predlog za širitev dnevnega reda s točko 3.a. Predlagam, da glasujemo o predlogu za širitev s točko 3.a.

Glasujemo. Navzočih je 10 poslank in poslancev, za je glasovalo 10, proti nihče.

(Za je glasovalo 10.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je predlog sprejet.

Tako je določen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem in z izglasovano širitvijo. Pri obravnavi naslednjih točk dveh točk dnevnega reda predlagam, da bi združili obravnavo 1. in 2. točke. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.) Ugotavljam, da ne.

Prehajamo na 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2023 IN PA PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA 2024.

Gradivo je objavljeno na spletni spletnih straneh Državnega zbora z dne 30. 9. 2022. Predloga proračuna bomo obravnavali v skladu s 166. členom Poslovnika oziroma tretjim odstavkom 157. člena Poslovnika Državnega zbora in sicer le z vidika svojih pristojnosti. Torej, v tistih delih, ki se nanašajo na delovno področje Ministrstva za zunanje zadeve. Obveščam vas tudi, da do tega trenutka nisem prejel nobenega predloga za amandma odbora in za dopolnilno obrazložitev predlogov proračunov dajem besedo predlagateljem. In sicer najprej predstavnikom Ministrstva za finance, da poda splošno obrazložitev predlogov proračunov, gospod Alek Valenčič.

Izvolite.