Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne, lepo pozdravljam.

Pričenjam 4. sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Na seji kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: gospa Lucijo Tacer nadomešča gospo Terezo Novak in pa gospod Matej Tašner Vatovec nadomešča gospo Natašo Sukič.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere izmed zadev, je določen vrstni red seje kot je bil opredeljen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA OBRAVNAVO LETNEGA POROČILA INFORMACIJSKEGA POOBLAŠČENCA ZA LETO 2021, KI JE OBJAVLJENO NA SPLETNIH STRANEH DRŽAVNEGA ZBORA.

Kot gradivo imamo na voljo še mnenje Državnega sveta z dne, 8. 6. 2022 in stališče Vlade do mnenja Državnega sveta z dne, 14. 7. 2022. K tej točki dnevnega reda smo vabili: Informacijskega pooblaščenca, Ministrstvo za javno upravo in Državni svet.

Letno poročilo Informacijskega pooblaščenca za leto 2021 je bilo dne, 18. 5. 2022 posredovano Državnemu zboru na podlagi 14. člena Zakona o informacijskem pooblaščencu, Odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo pa ga bo obravnavalo na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

Pričenjam z obravnavo omenjenega letnega poročila. Želi besedo predstavnica informacijskega pooblaščenca, gospa informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik, za predstavitev poročila. Imate besedo.