Govor

Najlepša hvala predsednik.

Spoštovana ministrica, spoštovane kolegice in kolegi!

Moje vprašanje bo vezano na dogajanje, ki je nekako včeraj dobilo epilog, torej na sklenitev sporazuma o dobavi zemeljskega plina z Alžirijo, ki sta jo včeraj s kolegom Kumrom podpisala v Alžiriji. Zdaj, jaz tukaj vidim v tej stvari dve izrazito pozitivni stvari, torej izrazito pozitivno mednarodno sodelovanje z državami severne Afrike, kot smo tudi že v prejšnji točki v resnici zaznali, da je nekako to celina oziroma regija, ki bo v prihodnjih desetletjih ali pa letih postala bistvenega strateškega pomena tako za Slovenijo kot za Evropsko unijo.

In drugič, vidim eno izrazito pozitivno medresorsko sodelovanje med vami, Ministrstvom za infrastrukturo in vsemi ostalimi deležniki, tudi predsednikom Vlade.

Moja vprašanja bodo izrazito oziroma moje vprašanje je izrazito splošno. Mogoče, če zavoljo tega, da zavoljo jasnosti, pa recimo tudi te maksimalne transparentnosti predstavite določene podrobnosti tega sporazuma, ki ste ga včeraj podpisali in mogoče še na splošno malo orišete kako potekajo trenutno mednarodni odnosi med Alžirijo in Slovenijo.

Najlepša hvala že v naprej za odgovor.