Govor

Hvala lepa.

Sedaj prehajamo na razpravo članic in članov odbora. Kdo želi besedo? Ugotavljam, da nihče.

S tem zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje o naslednjem predlogu mnenja:

»Odbor za finance meni, da je predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sprejemu Predloga zakona o spremembah Zakona o dohodnini, EPA 325-IX, primeren.«

Glasujemo. Navzočih je 13 poslank in poslancev, za je glasovalo 4, proti 9.

(Za je glasovalo 4.) (Proti 9.)

Ugotavljam, da mnenje ni sprejeto.

S tem zaključujem obravnavo predloga na matičnem delovnem telesu. Odbor bo pripravil poročilo v katerega bo vključil pravkar sprejeto odločitev.

Prosim, da določimo še poročevalca za predstavitev poročila odbora na seji in predlagam, da sem to jaz.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda današnje seje.

Prehajamo na 1.a TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O PREPREČEVANJU PRANJA DENARJA IN FINANCIRANJA TERORIZMA, NUJNI POSTOPEK.

Predlagatelj zakona je Vlada. Kolegij predsednice Državnega zbora je na 19. seji, 28. 10. 2022 sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku. Predlog zakona je bil tudi uvrščen na izredno sejo Državnega zbora, ki se bo pričela 10. 11. 2022.

K obravnavi te točke so vabljene predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance, Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja in Zakonodajno- pravna služba. Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 28. 10. 2022. Amandmaji k predlogu zakona se vlagajo do zaključka razprave o posameznih členih na seji odbora. Amandmaje so vložile Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica, in sicer k 2., 4., 10., 11., 19., 20. in 21. členu predloga zakona.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Želi predstavnik Ministrstva za finance podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? Ja. Izvolite, gospod državni sekretar.