Govor

Lepo pozdravljeni, članice in člani Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, predstavniki ministrstev, vabljeni ter ostali prisotni! Začenjam 8. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Na seji kot nadomestne članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: Lenart Žavbi, ki nadomešča Tamaro Kozlovič, Franc Props, ki nadomešča Teodora Uraniča, Zoran Mojškerc, ki nadomešča Anjo Bah Žibert, in Rado Gladek, ki nadomešča Janeza Magyarja.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za njegovo spremembo, je določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – UKREPI ZA UČINKOVITO ZAŠČITO SCHENGENSKE MEJE TER USTAVITEV NEZAKONITEGA PREHAJANJA MEJE MED REPUBLIKO HRVAŠKO IN REPUBLIKO SLOVENIJO.

Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke za sklic nujne seje z dne 26. 8. 2022 je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem.

K tej točki dnevnega reda so bili prvotno vabljeni predsednik Vlade, Ministrstvo za notranje zadeve, Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za obrambo. Včeraj ste prejeli še dodatno obvestilo o dodatnih vabljenih na današnjo sejo.

Za uvodno predstavitev zahteve za sklic današnje seje odbora dajem besedo predstavniku predlagatelja, gospodu Antonu Šturbeju. Želite besedo? (Da.)