Govor

Hvala.

Glejte, zdaj, ne samo - zdaj bom pa direkten -, ne samo, da ocenjujem dialog službe republiške volilne kot škandalozno, ampak zdaj moram tudi tole mnenje Vlade oceniti kot škandalozno in sramotno.

Tisoči ljudi, državljank in državljanov niso prejeli pravočasno volilnega gradiva in vam se zdi to popolnoma v redu in tam citirate, da je nekdo napisal, da imamo odprte volitve in da je to vse v redu. Tisoči ljudi so bili prikrajšani za uresničitev ustavne pravice in vam se zdi to v redu, sploh se niste do tega opredelili. V službi prihaja do šikaniranja. Kolikor se jaz spomnim, je cela vladajoča koalicija v predvolilnem obdobju govorila o ničelni toleranci do šikaniranja in Vladi se zdi to v redu, vi se do tega sploh niste opredelili. Ko gre za objavo uradnih rezultatov, so dali navodila ven, da se tega ne sme objaviti, da se ne sme ne »skenirati«, da se ne sme, pač kopij narediti in tako naprej, vse v zvezi s solidnimi materiali in vam se zdi to normalno, Vladi se zdi to fino.

Oprostite, to je škandal, to je škandalozno, to, kar ste vi zdajle povedali, je pa sramota in očitno nekaj prikrivate in samo sprašujem, kaj? Ven so šla navodila, s katerimi so izločali iz posameznih volišč predstavnike posameznih političnih strank. To je spet vse dala sama na predlog službe volilna komisija. Za to ni bilo ustreznega nadzora, izločili so nekatere in ne to primerjati s tem, da imajo potem lahko še neke zaupnike zraven. Tisti, ki je član volilnega odbora, odloča v določenih primerih, to vi veste ali pa bi moral vedeti, ni isto in so dali navodila, da imajo, ne vem, prednosten zaposleni iz upravne enote pred predstavniki političnih strank, čeprav zakon določa, da je prvo načelo, načelo pluralnosti in vam se zdi to v redu, vam se zdi to normalno.

To je škandalozno, to pomeni, da imamo Vlado, ki ali noče razumeti volitve ali pa prikriva očitne nepravilnosti in glede na navedena dejstva, ki niso nič novega, o katerih se je veliko pisalo doma in v tujini, moram reči, da gre očitno za drugo. Prikrivate nepravilnosti. Hvala in upam, da nas javnost zdaj gleda.