Govor

Lep pozdrav!

Pozdravljam vse članice in člane odbora, vabljene in vse prisotne in pričenjamo z 12. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Najprej nekaj pooblastil. Na seji kot nadomestni člani sodelujejo: Rado Gladek nadomešča gospoda Žana Mahniča, Jožef Lenart nadomešča gospo Anjo Bah Žibert in gospod Miroslav Gregorič nadomešča Teodorja Uraniča.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik točke dnevnega reda, je določen dnevni red seje, kot je bil objavljen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O SISTEMU PLAČ V JAVNEM SEKTORJU, ki ga je v Državnem zboru v obravnavo predložila Vlada in je bil dne 14. 10. objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Na podlagi predloga predlagatelja zakona o vrsti obravnave postopka, je Kolegij predsednice Državnega zbora na 17. seji, 14. 10. sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

Kot gradivo imamo na voljo še mnenje Sodnega sveta, mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Državnotožilskega sveta in mnenje Komisije Državnega sveta za državno ureditev.

K tej točki dnevnega reda so bili vabljeni Ministrstvo za javno upravo, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet, naknadno pa je bil povabljen še predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov, gospod Gvido Novak.

Amandmaje so v poslovniškem roku, so vložile skupaj Poslanske skupine Svoboda, SD in Levica.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Predlagam pa odboru, da se razprava o vseh členih in vloženih amandmajih združi, v skladu s prvim odstavkom 128. člena Poslovnika Državnega zbora. Po opravljeni razpravi bomo opravili glasovanje o amandmajih ter nato glasovali o vseh členih skupaj. Se strinjate? Ima kdo kaj proti? (Ne.) Ne, potem pa prehajamo kar na vabljene.

Besedo dajem ministrici Sanji Ajanović Hovnik.