Govor

Jaz tukaj podpiram to, da je okolica Državnega zbora varna, da se tukaj vsi varno počutijo. Se strinjam z gospo Jelko Godec, da se je povišala nestrpnost do drugače mislečih v katerokoli smer in bo zato debata o govoru kot takšnem potekala tudi znotraj Državnega zbora v naslednjih dneh v okviru delovnih sestankov in morda tudi potem na kakšni od sej, da bomo tudi sami poslanke in poslanci doprinesli k boljšemu sožitju v družbi. Naj povem, da je že sedaj, odkar se je ta dogodek zgodil, že okrepljeno varovanje okoli Državnega zbora. Seveda pa samo to ne bo nič pomenilo, če tudi mi sami ne bomo prispevali, tako kot sem že rekla, k bolj k nekemu večjemu sožitju oziroma razumevanju.

Ja, se strinjam tudi glede tega, da morajo policisti dobiti navodila, da ukrepajo pri opaženem prekršku ali pa celo morebiti kaznivem dejanju. V okolici Državnega zbora ne sme biti izgovor, nimamo pristojnosti kjerkoli, tako da to je nekaj kar čemur se absolutno pridružujem. Kot sem pa že rekla, vodje poslanskih skupin boste pa še dodatne predloge za dodatne stvari, za dodatna varovanja dobili. In sicer že sigurno do naslednjega delovnega posveta, ki je na to temo in še na nekatere druge predviden 18. novembra.

Se tudi strinjam s tem, da samo pogovor, čeprav je pomembno, da se o tem pogovarjamo, ne bo veliko doprinesel, če ne bomo tudi aktivni pri tem vprašanju in presegli morebitne delitve, ki jih imamo med seboj.

Sedaj pa, če želi še kdo drug besedo na tej točki, vam jo dajem, če ne, pa zaključujem to točko in tudi 20. sejo kolegija.

A se opravičujem. Ja, izvolite.