Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, začenjam s 17. sejo Odbora za zadeve Evropske unije.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora, tukaj imam opravičilo poslanke, kolega torej Žaklja, mag. Janeza Žaklja, ki je danes službeno odsoten, kot nadomestni člani odbora s pooblastili pa danes sodeluje kolega Miroslav Gregorič, zamenjuje danes kolega Gašperja Ovnika. Torej kolega Miroslava Gregoriča, lepo pozdravljam tudi na današnji seji.

Obveščam vas, da so na sejo povabljeni poslanci Evropskega parlamenta iz Republike Slovenije, Urad predsednika Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade in Državnega sveta. Vse navzoče vas prav lepo pozdravljam.

Prehajam torej na določitev dnevnega reda tega seje tega odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje kot ste ga torej prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE ZASEDANJE SVETA EVROPSKE UNIJE ZA EKONOMSKE IN FINANČNE ZADEVE V BRUSLJU, 8. NOVEMBRA 2022.

Gradivo k obema točkama dnevnega reda smo prejeli od Vlade 28. oktobra 2022 na podlagi 8. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Sedaj bom prosil mag. Sašo Jazbec, državno sekretarko Ministrstva za finance, da nam predstavi torej izhodišča za udeležbo slovenske delegacije na zasedanju sveta.

Izvolite, gospa državna sekretarka.